PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Pastoraat Pastoraat
Opgenomen
In het ziekenhuis van Sneek is opgenomen br. Heije Hoekema, die in Claerbergen woont. Zijn kwetsbare gezondheid kreeg nieuwe tegenslag te verduren. We wensen hem kracht toe en moed voor deze onzekere periode.
Mevr. T. Gietema -van der Meer, G. Ypmastraat 12 is definitief opgenomen in Mariénacker in kamer 101.  Mariénacker 1, 8711 CB Workum

De zon daalt in de zee
Tot rust komen. Voor ieder van ons is het belangrijk om na veel indrukken of inspanning op adem te komen, rust te vinden. Rusten is een onmisbaar deel van elke werkweek. Het lied over schepping waarmee de Bijbel inzet is er duidelijk over: zonder rust is je leven niet compleet.
Vanuit de werkgroep Vorming en Toerusting werden we uitgenodigd om mee te werken aan meditatieve bijeenkomsten. Voor sommigen van u of jullie is dit een vertrouwde vorm om je te oefenen in innerlijke rust, voor anderen kan het een kennismaking zijn. We maken gebruik van vormen die al in de vroege kerk benut werden, velen gingen ons voor.
In een herkenbare opzet beginnen we met een avondlied: De zon daalt in de zee. Een lied uit IJsland dat opvalt tussen de vele avondliederen in het liedboek. We wonen hier met elkaar dicht bij het water. Het beeld van de ondergaande zon is van dichtbij te ervaren. De tekst en de melodie van het lied geven iets van die indrukken weer; het einde van de dag.
We zitten in een kring voor in de kerk, steken een kaars aan, zitten goed en op adem, waarna we zingen ‘Wek mijn zachtheid weer’ (Gezang 925). Dan luisteren we aandachtig naar een kort Bijbelgedeelte, dat we vervolgens overdenken. Na het samen zingen van het Onze Vader in de Friese vertolking ‘God fan fier en hein ús Heit’ ronden we de samenkomst af. We zijn blij dat Geeske Buma ons op piano wil begeleiden.
De bedoeling is dat we maandelijks bijeen komen, de eerstvolgende keer is op donderdagavond 14 november om 20.00 uur in de Martinikerk. Weet je van harte welkom om erbij te zijn, het gewoon een keertje te proberen. Wil je er meer over weten vraag dan even bij ds. Michiel of bij Sietske Bootsma.

Beste jongens en meisjes,
Even aan jullie laten weten dat we nog zo blij zijn met de mooie bloemen die jullie aan ons gaven in de verbintenisdienst. Ze staan op de vensterbank in de studeerkamer, zodat we er vaak naar kunnen kijken. Wat hebben ze lekker veel kleur! Op de foto wordt het waarschijnlijk allemaal zwart-wit, dus fiets maar even langs aan de Klokslach, dan kun je ze in het echt zien staan.Ervoor liggen wat schelpen. Als ik op het strand wandel kan ik het niet laten om een handje schelpen mee te nemen. Doe jij dat ook wel eens? Zoveel verschillende vormen en zachte tinten, die je pas goed ziet als je ze even afspoelt en in de zon houdt. Thuis helpen die schelpen me altijd om even aan de zee en het strand te denken, een mooie gedachte.
Soms zit in een klein voorwerp een heel verhaal verborgen. Leuk om die verhalen te delen, want ze komen niet zomaar tevoorschijn. Dat is eigenlijk bij mensen ook. In ieder van ons zitten zoveel verhalen. Dingen om aan te denken. Soms een beetje verborgen, dan zit er nog wat gedoe omheen. Maar als je dat afspoelt en het zonlicht op iemands gezicht komt, zie je zoveel mooie kanten.
We merkten dat er in Kerknieuws nog geen speciale jeugdbladzij zit. Zouden jullie het leuk vinden als die er komt? Laat eens horen wat je denkt, of stuur een mailtje. Voor nu alvast hartelijke groeten van
ds. Joke en ds. Michiel


VERJAARDAGEN
11 november mevr. H. Beers-Boonstra, Zwarteweg 30 (86 jaar)
12 november mevr. T. Gietema-  van der Meer, Marienacker Workum  (88 jaar)
13 november mevr. F. Huitema – Haitsma, Tunkersstrjitte 50 (87 jaar)
19 november mevr. K.D. de Vries-Vedder, De Finke (91jaar)

Jubilea
Op 11 november zijn D. v.d. Velde en M. v.d. Velde-Damstra, Westeweg 30, 25 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd en een mooie dag gewenst.

BEDANKT
Ik wil graag iedereen bedanken voor de vele kaarten, bloemen en bezoekjes die ik mocht ontvangen bij mijn verblijf in de Flecke en bij mijn thuiskomst.
          Groet, Alie Bakker.
 
terug
 
 

kerkdienst
datum en tijdstip 10-11-2019 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 17-11-2019 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst, laatste zondag kerkelijk jaar
datum en tijdstip 24-11-2019 om 9.30 uur
meer details

Beheer
datum en tijdstip 28-11-2019 om 19.45 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.