Orgelconcert + Gastvrije Kerk 2022

Orgelconcert:De Workumer orgelserie wordt dit jaar, op woensdag 22 juni, geopend door niemand minder dan de regionaal bekende organist Feike Dijkstra. Naast een aantal bekende organisten in de serie zullen Feike Dijkstra en hoofdorganiste Klaske Deinum een zogenoemd inloopconcert (gratis entree en collecte bij de uitgang) houden.


Feike's concerten hebben altijd een bepaald thema. Vorig jaar stond zijn concert centraal rond het 400ste sterfjaar van Jan Pieterszoon Sweelinck en de muzikale lijn langs Samuel Scheidt, Heinrich Scheidemann, Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach.
In 2019 stond zijn jubileumconcert in het teken van zijn favoriete orgelmuziek.
Dit jaar is het thema Literatuur en liturgische muziek. In dit programma speelt Feike een mix van o.a. Feike Asma, Felix Mendelssohn, Johann Sebastian Bach en andere bekende en onbekende componisten die prachtige muziek hebben gecom-poneerd. Ook zal Feike improviseren in zijn concert.

Van zijn jubileumconcert in 2019 besloot Feike een muzikale postume ode aan mensen in zijn kring die fan waren of hem dierbaar waren. Dit werd ‘Ode aan de Fans’.

Ook dit jaar zal Feike stil staan bij het overlijden van een oud-collega organist uit Wons. Ook zijn beppe zal hij gedenken met haar favoriete lied. En Feike zal bovendien de bekende Koudumer Fonger Munniksma in dit concert postuum een ode brengen.

Wanneer: 22 juni 2022, 20.00 uur
Waar: St. Gertrudiskerk, Workum (Merk 1)
Hoe: Toegang gratis, collecte bij de uitgang

Net stinne, mar der hinne!

Gastvrije Kerk 2022

                                                  

De werkgroep gastvrije kerk gaat deze zomer weer een aantal dagen de kerk open stellen voor het publiek. Het betreft dit jaar een aantal zaterdagmiddagen in de zomermaanden in het kader van het provinciaal georganiseerde Tsjerkepaad.

De vaste groep vrijwilligers is via de mail al benaderd en kunnen zich al weer opgeven voor 1 of meer zaterdagmiddagen. Mocht u het een goed idee vinden dat de kerk buiten de zondagen open is, zodat  dat gasten uit het hele land een kijkje kunnen in onze mooie kerk, dan is het gastheer/vrouw zijn vast iets voor u. Neem gerust contact op met een van onderstaande leden van de werkgroep of mail.
Het gaat om de volgende data; Tsjerkepaad: 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus en monumentendag 11 september.

de werkgroep: Boukje van der Valk (522986), Sjouke Hoekstra (522823) en Bauke Spijksma (522383) bspijksma@gmail.com  

 
terug