Marktcommissie

ZOMERMARKTEN 2021


Ondanks alle coronamaatregelen zijn er deze zomer toch zomermarkten georganiseerd in Koudum.     Dit jaar niet op de dinsdag zoals gewoonlijk maar nu op 3 zaterdagen eens per 2 weken. Wij als markcommissie kwamen tot de conclusie dat wij hier ook mooi bij aan konden sluiten. Ook wij hebben met onze markten rekening gehouden met de coronamaatregelen. Dus ook met een geheel nieuwe opzet. In plaats van al onze spullen opgesteld in de grote zaal nu alles zoveel mogelijk op tafels midden in de gang en in het winkeltje. Met een duidelijke aangegeven looprichting. De boeken en nog wat allerhande buiten opgesteld. Zodoende bleef de grote zaal vrij voor de catering. De keukenmedewerkers konden door de kast heen achter tafels de gasten bedienen. Op deze manier was er ruimte in de keuken om alles klaar te maken en de andere medewerkers stonden in de grote zaal achter de tafels alle lekkernijen te verkopen. Dit was een groot succes. Op deze manier kon er afstand bewaard blijven en was het veel rustiger voor de keukenmedewerkers. Ook voor de gasten was het plezierig om nog even rustig in de grote zaal een versnapering te nuttigen. Koffie, thee of limonade met zelfgebakken gebak of cake. Lekkere zelfgemaakte tomaten- of groentesoep met brood of een lekkere tosti. Het kon niet op. Omdat de grote zaal buiten de marktdagen om leeg stond was het mogelijk om al onze marktwaren zoveel mogelijk in de gang te schuiven en/of af te dekken als er een begrafenis zou zijn. Dit was heel fijn omdat De Klink tijdelijk als priklocatie is aangesteld en er dus geen uitwijkmogelijkheid was.
                                                                                                                                                        
We hebben ook deze zomer weer kunnen ervaren hoe fijn het is om deze markten te kunnen organiseren. Het gaat niet alleen om wat extra geld voor de kerk. Het gaat om veel meer wat heel belangrijk is. Het ontmoeten van anderen, het praatje, de gezelligheid, iets voor een ander kunnen betekenen, het  inzetten van een ieder zijn kwaliteiten, mooie samenwerking, er voor elkaar zijn.

Het was dan ook heel fijn om te zien en te ervaren hoe een ieder op zijn of haar manier zich inzette om deze markten tot een succes te maken. Onze hartelijke dank hiervoor. Het was geweldig. Ik wil hierbij niet een ieder opnoemen die dit betreft omdat ik dan waarschijnlijk iemand vergeet. Maar ik wil wel graag speciaal alle mensen bedanken die thuis lekkere taarten/cakes bakten voor de verkoop. Dit was top. Eigenlijk hoefden wij nooit zelf iets te kopen. Super.
           
                                                                                  
         
  Opbrengsten    
  1ste  marktdag € 1.159,75  
  2de  marktdag € 1.153,30  
  3de  marktdag € 1.354,85  
         
    Totaal: € 3.667,90  
         

                       Namens de marktcommissie,

                       Ankie Ybema
terug