Verslag kerstmarkt 2022

KERSTMARKT

Op vrijdag 16 december 2022 was het eindelijk zover. Na 2 corona jaren konden we nu weer als vanouds onze kerstmarkt organiseren. En dat was heel fijn. Van te voren ga je met elkaar bedenken hoe en wat we gaan doen. We kwamen er al snel achter dat ons draaiboek eigenlijk best wel goed is zoals het was. 
Onze verkoop van kerststukjes, de verkoop van eigen gemaakte erwtensoep (snert), de koffie met zelfgebakken taart/koek etc. Een verloting en natuurlijk het draaiend rad. Dus al met al waren we daar al snel uit. Zo gaan we het doen. 
De vrijwilligers van de keuken hebben gezorgd dat alles wat daar mee te maken heeft uitstekend voor elkaar was. Ook al het lekkers voor bij de koffie en eigengemaakte erwtensoep kwam meer dan voldoende binnen. Er was keus genoeg. 
Ook de groep vrijwilligers voor het bloemschikken was al ruim van te voren in actie. Alle materialen verzamelen, zorgen voor voldoende groen en zorgen voor een goede werkhoogte door de tafels hoger te maken door middel van boeken onder de poten. Aan alles wordt gedacht. 
De groep van het draaiende rad heeft ook weer gezorgd voor vele mooie prijzen. Een dag van te voren hebben we met verschillende vrijwilligers de zaal ingericht. Met als eindresultaat een prachtig ingerichte kerstmarkt. Tineke onze kok heeft ons toen allen tussen de middag verwend met 2 heerlijke stampotten.
Dus we hoefden na een dag hard werken thuis niet meer te koken. Met spanning keken we uit naar de marktdag zelf. 

Maar wat hebben we een prachtige marktdag gehad. Een goede ontspannen sfeer, veel gezelligheid en heel veel kunnen verkopen. De bloemstukken gingen als zoete broodjes over de toonbank. Er was veel animo om mee te spelen met het draaiend rad. Daarnaast ook heel veel snert verkocht. En natuurlijk ook niet te vergeten de koffie met gebak. 
Voor onze tentoonstelling ‘Oud Gereedschap’ was ook voldoende binnengebracht. Dit leverde ook weer mooie gesprekken op met veel herinneringen hoe het vroeger was. 
De diaconie had ook een tafel met allerlei mooie spullen in de verkoop voor Moldavië. En zo hadden we ook nog allerlei speculaaskoeken en pepernoten gekregen, van Poiesz, die over waren. Dus al met al heel veel te verkopen voor het goede doel. Met als eindresultaat een mooi bedrag van totaal € 1928,35.  
Waarvan wij € 500,00 euro schenken aan de diaconie voor Kerk in actie, Fryslân foar Moldavië. Dit bedrag komt nog bovenop het bedrag wat zij zelf hebben opgebracht.
Bij deze willen wij dan ook een ieder, die op wat voor manier, een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken. Het was geweldig!

Aan het einde van de dag konden wij als kers op de taart ook nog 3 nieuwe leden verwelkomen binnen onze marktcommissie. 
Dit betreft Sijke Buma, Aukje Sinnema en Tineke Wester. 
Dus al met al voor ons als marktcommissie een top dag. 

Prijzen die tijdens de kerstmarkt dag zijn gewonnen! 
Naam Beer,   Bram gewonnen door Sietske Bootsma
Waterkoker,  gewonnen door Toos van der Broek
Poppenhuis,  door Tineke Munniksma
Rush Hour,  door Jurre Dijkstra 

Met vriendelijke groet, De marktcommissie.
 
terug