BERICHT VAN DE CBB

BERICHT VAN DE CBB.   
 

Peuterbijbel

Enige maanden geleden heeft de CBB, de Chr. Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden, in samenwerking met het Nederlands - Vlaams Bijbelgenootschap een bijzonder product gemaakt: een voelbare kleuterbijbel. Bestemd voor (groot)ouders en kinderen met een visuele beperking. Nog niet eerder is een kinderbijbel in deze vorm geproduceerd.

De acht verhalen in deze peuterbijbel zijn te lezen en te beluisteren in braille, groot letter en in gesproken vorm. De afbeeldingen zijn voorzien van reliëf en beeldbeschrijvingen. Zie ook de video op https://youtube,comwatch?v=wuPw6-NL

Deze bijbel is te bestellen via www.leesbutler.nl of de klantenservice van de CBB klantenservice@cbb.nl Kosten € 30,-; door giften kon de prijs laag worden gehouden.


Basis audio speler. (BAS)

De CBB is al een poosje bezig met het ontwikkelen van een eenvoudig te bedienen speler, zodat iedereen – ook doe digitaal minder vaardig zijn – gesproken lectuur kan beluisteren. Door het insteken van een leeskaart met QR code maakt BAS via internet contact met de gekozen krant, kerkblad of boek en speelt deze af. De eerste testfase is achter de rug en de verwachting is dat BAS begin volgend jaar beschikbaar is.


Informatie 

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden bij de CBB om leesbeperkingen zoveel mogelijk op te heffen: kijk dan op de website www.cbb.nl, bel met mij tel. 0582880038 of met de klantenservice tel. 0341565477. Ik ben ook graag bereid om door een ‘10 minuten verhaal’ of presentatie u meer te vertellen over de CBB. Wilt u de CCB helpen, wordt dan donateur. Dit kan eenvoudig door via de genoemde website u aan te melden.

Pieter Kooistra, consulent voor de CBB in Fryslân

terug