PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Diaconie en Zending Diaconie en Zending
Doel avondmaalscollecte 2 februari 2020
Help de mensen in Syrië (giro 7244 Iban nl ingb.0000.007244)

Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de escalatie in het noordoosten van Syrië.
Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen. De stad Hassakeh, waar nu al veel mensen heen zijn gevlucht, dreigt zonder water te komen omdat een belangrijke watervoorziening is geraakt.
Jarenlange hevige gevechten hebben de meeste vitale voorzieningen in Syrië al extreem kwetsbaar gemaakt. De helft van gezondheidsfaciliteiten in Syrië functioneert niet of nauwelijks.
Deze nieuwe escalatie maakt het leven voor de bevolking nog zwaarder en het verlenen van humanitaire hulp nog moeilijker.
Help de lijdende bevolking in Syrië en doneer.


Activiteiten werkgroep diaconie:
– Afgelopen kerst heeft de werkgroep, in samenwerking met de gemeenteleden, kerstattenties bezorgd bij onze gemeenteleden van 81 jaar en ouder. Naast een dagboekje hebben ook kinderen van  de Klimboom (basisschool) in de vorm van een zelfgemaakte nieuwjaarsgroet een bijdrage aan de attenties geleverd. Voor de kerkleden welke elders in een verzorgingstehuis verblijven, zijn er bij een persoonlijk bezoek, fruitbakjes met nieuwjaarsgroet bezorgd.
Deze actie is door de gemeenteleden (zowel in Koudum als om útens) zeer op prijs gesteld. 

– De jaarlijkse boottocht van de gezamenlijke diaconieën wordt dit jaar door onze werkgroep georganiseerd. In verband met de daling van het aantal belangstellenden is er voor gekozen om een kleiner schip (de Klifrak) te reserveren. ( vrijdag 3 juli is de afvaart). Nadere berichtgeving volgt.

De diaconie

Wereldwijd voert Amnesty actie voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.

U wordt van harte uitgenodigd om na de kerkdienst van 26 januari een voorbeeldbrief over te schrijven en op te sturen. U kunt de brief ook mee naar huis nemen om deze thuis over te schrijven. Dat doen de meeste mensen.
Deze maand kunt u schrijven voor de 29 jarige mensenrechtenadvocaat Ali Jaseb Hattab al-Heliji. Hij is op 8 oktober ontvoerd  omdat hij zich op Facebook uitsprak over de vele demonstranten die gedood zijn tijdens de massaprotesten die begin oktober in Irak uitbraken.
Ook kunt u schrijven voor de twee jonge Russische activisten Yan Sidorov en Vladislav Mordasov. Zij zijn op 4 oktober tot 6 jaar strafkamp veroordeeld vanwege “een poging tot massarellen” omdat ze aandacht vroegen voor honderden inwoners van Rostov die hun huizen verloren bij een grote brand in 2017.  Meer informatie staat in de brieven. Deze liggen klaar in Op ‘e Hichte na de kerkdienst van 26 januari.
Via https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties/  kunt u ook petities ondertekenen.
Namens de diaconie, JWB
 
terug
 
 

kerkdienst
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst, Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 9.30 uur
meer details

jeugddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 16-02-2020 om 9.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.