PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Diaconie en Zending Diaconie en Zending

PAASGROETENACTIE 2020
Vanuit  de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40-dagentijd-campagne van Kerk in Actie, “Sta op”, werd een kruis van takken gemaakt, met als tekst: ’Opstandig hout’. Pasen, verhaal van de Levende!
Ook onze gemeente doet mee aan de paasgroetenactie. Door het Corona-virus is het echter niet mogelijk om deze kaarten, zoals we gewend zijn, bij het uitgaan van de kerk uit te delen. Nu heeft de diaconie besloten deze als bijlage in Kerknieuws aan de gemeenteleden te verstrekken. Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerde erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in/tijdens de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Het doet goed als men je door een kaart een hart onder de riem komt steken.
Hoe nu verder: Wij verzoeken u de kaarten voorzien van naam, zonder adres en een persoonlijke groet z.s.m. in de brievenbus van de Hichte te doen , in ieder geval vóór 8 april a.s. Dit kan zonder een postzegel op de envelop, en verzoeken deze niet dicht te plakken, verzending wordt dit jaar centraal geregeld door Protestantse Kerk Nederland. Wel verzoeken wij u om op de dubbele kaart een postzegel te plakken; deze kan dan door de gedetineerde zelf worden verstuurd naar een voor hem of haar bekende. De diaconie zal de verzamelde kaarten opsturen naar het centrale adres en deze worden tijdens de paasdienst in de gevangenis uitgedeeld.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking,
Diaconie Protestantse Gemeente te Koudum.


Update over de toestand in Home of Hope en Dreams!
Een korte selectie uit de nieuwsbrief van Gini, wilt u de hele brief lezen kunt u contact met Wouter of Jannie. Gini schrijft:
De afgelopen weken zijn moeilijk geweest voor ons allemaal. De dag na de overval ben ik met Wilma, een vriendin, voor een week teruggegaan naar Uganda om er voor het personeel en de kinderen te zijn. Wat was dit een zware week! Ik was helemaal verdoofd en liep een beetje op de automatische piloot rond. Ik kon me niet beseffen wat er toch allemaal voor vreselijke dingen gebeurd zijn. Mijn huis voelde niet meer als thuis. Deze week wilde ik vooral sterk zijn voor alle betrokkenen, iedereen die pijn en trauma geleden had tijdens en na de overval. Zelf was ik blij dat er een vriendin mee was, zodat ik zelf af en toe ook even uit kon huilen. Na deze week moest ik terug naar NL om mijn kinderen te halen die bij opa en oma waren gebleven. Ik besloot om zo snel mogelijk terug te vliegen naar Uganda, waar iedereen nog helemaal overstuur was en ik graag wilde zijn.
Op 14 maart in de avond kwam ik weer aan in Uganda. Het personeel was nu gelukkig wat rustiger en overdag wat minder angstig. Er was nog geen geld om iets extra’s te doen voor de beveiliging, wat we wel heel graag wilden om ons weer veilig te voelen.
Op de dagen hielden we ons zelf bezig met allerlei werkzaamheden, maar de nachten waren echt niet leuk. Elke nacht lag ik uren wakker, bij elk geluidje stond ik weer voor het raam om naar buiten te kijken wat er aan de hand was. En dan was ik niet eens aanwezig bij de overval. Hoe zat het dan met de medewerkers, die wel al die verschrikkingen hebben meegemaakt?
Dankzij alle steun van jullie, vanuit Nederland, hebben wij al wat extra security maatregelen kunnen nemen. Voor onze medewerkers die direct betrokken waren bij de overval is het nog een lange weg voordat het vertrouwen terugkomt en voordat ze over dit trauma heen zijn. Ook voor mij zal het vertrouwen niet terugkomen en blijf ik wel deze angst houden.  

Beste gemeenteleden, wat is het erg wat daar in Uganda is gebeurd. Dit is wel zo schrijnend en door de hele Corona crisis dreigt het een beetje naar de achtergrond te raken. Maar wij vinden dat we er op wat voor manier voor Gini en haar familie, kinderen en medewerkers moeten zijn.
U kunt natuurlijk een kaartje sturen naar de familie van Gini, het adres:
Fam.Pullen
Allemansweg 1
7798 CK Collendoorn
Er is middels een landelijke doneeractie  al bijna €12000,- binnengekomen. Wij bevelen actie van harte bij u aan. Hier kunt u meer informatie vinden: www.doneeractie.nl
Wij houden u via kerknieuws op de hoogte.

Jannie Feenstra en Wouter vd Molen
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.