PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Jeugd Jeugd

VOOR DE KINDERENWeet je nog dat we een paar weken geleden schreven over Rainbow? Misschien heb je hem wel in de kerk gezien. Die vogel met zijn leuke jasje. Ik heb in de laatste weken best vaak aan hem gedacht. Als Rainbow nu over Koudum zou vliegen, wat zou hij dan zien?
Allemaal mensen die thuis zitten. Kinderen die niet naar school gaan. Eerst is dat heel erg leuk, maar een paar dagen later is de lol er wel van af. Wat zou Rainbow over ons vertellen als hij ergens anders heen vliegt? Hij zou misschien zeggen: ‘Ik heb ontdekt dat er in de wereld een virus is waar mensen ziek van kunnen worden. Ik heb er geen last van, ik vlieg lekker rond. Maar mensen moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Ook in Koudum. Dat is, zo heb ik gezien, verschrikkelijk. Ze worden er boos van en stik chagrijnig’.  Of zou hij zeggen: ‘De mensen in Koudum moeten thuis blijven, dat is niet leuk, maar toen ik er rondvloog heb ik gezien dat ze het best leuk hadden met elkaar. Ze hebben gelukkig eten en drinken. Ze kunnen televisie kijken en spelletjes doen. Veel kinderen kunnen in een tuin spelen. Ze kunnen op de computer interessante dingen opzoeken en ik zag dat ze ook al nieuwe dingen uitvinden om met elkaar te spelen.’
Wat denk jij, wat zou Rainbow vertellen?
Misschien heb jij ook al nieuwe dingen uitgevonden. Wij zagen bijvoorbeeld al dat mensen een schilderij na gaan doen. Hoe? Dan verkleden ze zich net zoals de persoon op een beroemd schilderij, kijken op dezelfde manier en maken een foto van zichzelf. Grappig hè. Zo kan ook jij de  tijd gebruiken om iets uit te proberen. Niet iets ingewikkelds, maar gewoon je fantasie gebruiken.
Als je goeie ideeën hebt horen we die graag!

En dan nog iets: Rainbow vloog natuurlijk vooral rond voor de doelen van het spaardoosje dat je uit de kerk kreeg. We kunnen wel doorgaan met sparen toch? Je hoort vanzelf wanneer en waar je de doosjes een keer kunt inleveren.
 
ds. Joke
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.