PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Jeugdwerk Jeugdwerk

VIOLENACTIE  23 MAART
Op zaterdagmiddag 23 maart komen we vanaf 13.30 weer bij u langs voor de violenactie van de PKN van Koudum. De opbrengst is voor het jeugdwerk en World Servants Koudum-WorkumPROJECT VEERTIGDAGENTIJD EN PASEN
Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht.

Hoe kun je een nieuw begin maken?
Een nieuw begin is mooi, maar je moet er wel wat voor doen. In de weken voor Pasen gaan we met de kinderen oefenen: we doen dingen die nodig zijn om een nieuw begin te kunnen maken. Elke week krijgen de kinderen een ‘beginnersdiploma’ te zien. Op dat diploma staat een vaardigheid. De vaardigheden zijn tegelijk de thema’s van de verschillende zondagen.

Bij het project is ook een nieuw lied gemaakt: ‘Wij bidden om een nieuw begin’.

Zet alvast in jullie agenda: zaterdag 13 april palmpasenstokken maken!! Uitnodiging volgt!
 

terug
 
 

kerkdienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om 9.30 uur
meer details

Beheer
datum en tijdstip 28-03-2019 om 19.45 uur
meer details

Beheer
datum en tijdstip 25-04-2019 om 19.45 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.