PKN
Protestantse Gemeente Koudum
 
Jeugd Jeugd

Even delen
Misschien ben je al wel eens in Parijs geweest. Of zag je er iets van op tv. Parijs, die heel grote stad in Frankrijk, met de Eiffeltoren. In die stad met zoveel mensen wonen veel bakkers, dat snap je. Over één bakker wil ik je een verhaal vertellen. Hij had een bakkerij zoals zoveel anderen en toch was het er heel bijzonder.Elke dag bakte deze bakker zijn broden en legde ze in de winkel op mooie houten planken en in grote rieten manden. Op een dag kwam Jacques de winkel binnen. Hij zag er verdrietig uit. Hij wilde een lekker broodje kopen voor Elise, zijn dochtertje. Elise was net thuis uit het ziekenhuis, na de zoveelste operatie. ‘Hoe is het nu met Elise’, vroeg de bakker. Jacques begon te vertellen en de bakker knikte ernstig. Toen draaide hij zich om en pakte van de planken een brood. Hij brak het doormidden en gaf een stukje aan Jacques. Daarna brak hij er nog een stuk af en hield het omhoog. Hij vroeg of de andere mensen in de winkel een stukje wilden hebben en toen iedereen een stukje had, zei hij: ‘. ‘Laten we samen een stukje brood eten, en aan Elise  denken’. De mensen aten het stukje brood en waren even stil. Toen ze klaar waren knikte de bakker naar Jacques. Jacques glimlachte en ging de winkel uit. Het leek alsof hij wat meer rechtop liep nu.
Elke keer als de bakker hoorde dat er iets met iemand was, pakte hij een brood, brak het en deelde het met de mensen in de winkel. ‘Laten we samen denken aan haar man, aan zijn vriend’. Hoe zou hij toch op dat idee gekomen zijn?
Zo kwam het dat de mensen elkaar vertelden hoe bijzonder het brood van deze bakker was. Ze proefden er zoveel méér in…
terug
 
 

kerkdienst, Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 02-02-2020 om 9.30 uur
meer details

jeugddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 16-02-2020 om 9.30 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 23-02-2020 om 9.30 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.