Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Koudum
 
 
Kerknieuws Kerknieuws

BIJ DE KERKDIENSTEN

Zondag 12 juli, vierde zondag van de zomer
Nu een groot deel van onze bevolking aan het recreëren is, lezen we over het verlangen om als herschapen weer verder te mogen. Deze zondag klinken woorden uit Deuteronomium 2: 1 - 7, 13 - 14 en Johannes 5: 1 – 13. Het verhaal van onze vermoeidheid is vaak vol symbolen, samengebalde betekenissen. Waarom put dat ene ons uit en kunnen we in een andere taak bijna eindeloos doorgaan? Zo is ook het verhaal uit Johannes 5 vol symbolen, die wachten op onze ontvangst. Op onze kans om als herboren verder te kunnen.
De collecten van deze zondag zijn:
Diaconie (plaatselijk werk ) en kerk
Uitgangscollecte bloemenfonds
 
Zondag 19 juli, vijfde zondag van de zomer
‘Werp je brood uit over het water’. Dat is geen oproep om de eendjes te gaan voeren. Die woorden uit Prediker 11 (: 1 – 7) rammelen aan de deur van ons denken. Kan die deur nog open, of brachten  vocht en roest een gevoel dat alles klemt? De lezing uit Marcus 5: 21-43 daagt ook uit tot een nieuwe soepelheid. Jezus wordt gestoord in zijn hulp voor een meisje. In onze eerste reactie, ‘val hem nu toch nu toch niet lastig’, en oordelen, ‘het zijn toch ook altijd dezelfde die niet weten wanneer ze zich gedeisd moeten houden’, vertellen we iets van onze eigen teleurstellingen. Over wat niet is doorgegaan, het kansrijke dat geen kans kreeg. Hoe stelt Jezus zich op als iemand hem lastig valt?
De collecten van deze zondag zijn:
Diaconie (Plaatselijk werk) en kerk.

WAAR VIND IK DE UITZENDINGEN?
1. Als u een computer, laptop of iPad heeft kunt u daarop de dienst de betreffende zondag bekijken op een tijd die voor u goed uitkomt. U gaat daartoe naar www.pknkoudum.nl  en kiest aan de linkerkant voor ‘Kijk naar de kerkdiensten’. Als u daarop hebt geklikt komt het lijstje met zondagen in beeld. U kiest de betreffende zondag door daarop te klikken en vanzelf opent het scherm zich via YouTube.
U kunt ook rechtstreeks op YouTube zoeken naar ‘kerkdienst Martinikerk Koudum’, daarna komt al snel de dienst van de gewenste datum in beeld en kunt u die aanklikken.
Helaas is het, vanwege vakantie van de betreffende medewerker, voor de diensten in juli niet meer mogelijk om via Omrop Súdwest mee te kijken.
3. Mocht u liever luisteren naar de dienst, dan kunt u gaan naar www.kerkdienstgemist.nl . Kiest u daar ‘Koudum’, dan volgt een overzicht met de verschillende kerkdiensten om te beluisteren.
4. Ook via de scipio-app is de kerkdienst te beluisteren. Als u in de agenda de kerkdienst aanklikt, vervolgens op ‘Lees verder’ en dan op de betreffende kerkdienst.
terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.