WERELDLICHTJESDAG Súdwesthoeke

 -liefdevol gedenken-

Zondag 12 december is er gelegenheid om bij Dorpshuis De Klink in Koudum een klein hartje te hangen op een groot houten hart.

Wereldwijd worden lichtjes ontstoken op de tweede zondag in december. Ouders die een kind verloren, én al wie zich met hen verbonden voelen, steken om 19.00 uur een kaarsje aan om liefdevol te gedenken. Dit jaar is er, vanwege corona, opnieuw geen samenkomst om met elkaar een lichtje aan te steken. Wereldlichtjesdag Súdwesthoeke kiest voor de speciale vorm met de hartjes, die in het afgelopen jaar zoveel warme reacties en deelname bracht.

Bij dorpshuis De Klink in Koudum staat zondag 12 december een groot houten hart, met daarop ‘Wereldlichtjesdag’. Iedereen krijgt die zondag gelegenheid om daar een klein houten hartje aan te hangen. Op dat kleine hartje kan een naam geschreven worden of bijvoorbeeld een persoonlijke tekst of afbeelding. Zo vertelt een hart vol met hartjes van gemis, maar ook van verbondenheid. Daarbij kan ieder die avond thuis om 19.00 uur een kaarsje aansteken.

Van 1 tot 11 december zijn de hartjes gratis af te halen bij adressen in de regio. In Koudum is dit bij Janieke Semplonius, Beukenlaan 3. In Warns bij Aagje Boersma, ’t Noard 8. In Stavoren bij Froukje Wesselius, Voorstraat 11. In Hindeloopen bij Trijntje van Meekeren, Wiltjesklinten 8. In Sloten bij Sjoerdtje Pander, Wijckelerweg 178. In Balk bij Linda Nagelhout, Hielkemastrjitte 24.
Ook is het mogelijk om zondag 12 december bij 'De Klink' een hartje te beschrijven.
Mail voor meer informatie naar wldsudwesthoeke@gmail.com
 
terug